Nederland

Taxus

Als u op zoek bent naar een haag die privacy biedt, geluid onderdrukt maar ook andere omliggende planten bescherming kan bieden is een taxus uitermate geschikt. Deze haagplant heeft dichte, groenblijvende bladeren en weinig onderhoud nodig. Slechts twee keer per jaar snoeien is genoeg.

Verschillende soorten taxus

Er zijn verschillende taxussoorten. Voor een haag wordt vaker de Engelse of Deense taxus gebruikt, dit is doordat deze gemakkelijker te snoeien is. Hieronder staan enkele soorten genoemd:

Taxus baccata ‘ Fastigiata’

Deze soort is ook wel bekend als de Engelse taxus. De bladeren zijn langwerpig en staan goed rechtop. De kleur van de bladhouders is groen tot grijsgroen. De taxus is langzaam te hergroen. De haagplant heeft een treurvorming.

Taxus baccata ‘David’

Dit is een langzaam groeiende, dichte taxus met rechtopstaande bladeren. De plant is groen tot licht groen en blijft ook groen in de winter. De taxus binnenshuis behoudt goed zijn bladeren, evenals als hij buiten staat.

Taxus ‘Media Hickisii’

Deze plant is makkelijk te verzorgen en hebben een compacte vorm. Daarbij is dit een vrouwelijke plant die dus bessen produceert. Leuk om extra vogels in uw tuin te kunnen verwelkomen.

Taxus media ‘Globosa’

Deze soort wordt ook wel de Madonna taxus genoemd, hierbij is de vorm compact en heeft een middelgrote grootte. De hoogte kan variƫren van 3 meter tot 4 meter. Dit zijn vrouwelijke planten, dit betekent dat deze bessen gaan afvallen. De bladeren zijn smal en langwerpig tot elliptisch.

Verschillende soorten taxus zijn te bestellen bij Haagplanten Heijnen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *