Tuin

Waarom kiezen voor buksbomen?

Een buksboom is een makkelijke plant die er mooi uit ziet, wintergroen blijft en winterhard is. De plaatsing kan in de schaduw zijn, maar hij staat ook prima in de schaduw. Helaas is de buksboom erg gevoelig voor de buxesmot en buxesrups, maar buiten dat blijft het een zeer populaire plant. Dat is best logisch! Je kan buksbomen namelijk in elk gewenste vorm snoeien.

Buksbomen planten

  1. Maak de plek waar de boom gepoot wordt onkruidvrij en zet hem in de volle grond
  2. Graaf een gat van ongeveer 1,5 meter diep
  3. Zorg dat de grond goed los is
  4. Verspreid wat kalk over de grond en meng dit goed door de ondergrond
  5. Verspreid daarna wat compost in met veel bladaarde. Meng alles goed door elkaar
  6. Plaats de buxus plant goed rechtop in de grond
  7. Hou er rekening mee dat de grond nog iets inzakt
  8. Vul met aarde en druk goed aan
  9. Geef de buxus goed water de komende tijd zodat hij goed aanslaat

De buksbomen kan je altijd planten, maar niet als het vriest. Verder houdt de buxus ervan om in halfschaduw te staan of in de volle zon. Zorg voor genoeg water, maar ook niet te veel. De buksboom houdt namelijk niet echt van natte voeten. Zodra de plant goed is aangeslagen moet hij goed gemest worden met koemestkorrels. Het liefste in de maanden februari, na het snoeien in mei of in juli.

Buksbomen

De buksboom wordt graag gezien in strakke tuinen van kastelen en paleizen. Daar zie je ze als een haag, maag ook als een solitaire plant. De buksboom staat ook mooi in een “gewone” tuin bijvoorbeeld in een plantenbak in een leuk figuurtje of gewoon als haag ter afscheiding. De buxus staat nog altijd symbool voor klasse en degelijkheid. Bedrijven die klasse willen uitstralen hebben daarom bij de ingang vaak een buxusplant staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *